Vegetariánské rissoto se šafránem a sušenými rajčaty

Vegetariánské rissoto se šafránem a sušenými rajčaty

Ochutnejte naše luxusní šafránové risotto se sušenými rajčaty a pestem – výjimečný gurmánský zážitek, který probudí vaše chuťové buňky!🇮🇹 Spojení krémového risotta s jemnu chutí šafránu, výraznými sušenými rajčaty a aromatickým pestem vytvoří symfonii chutí, které si zamilujete.

Ingredience (4 porce):

Na šafránové rissoto budete potřebovat následující suroviny:

Recept:

  1. Nakrájejte šalotku a česnek na drobné kousky.
  2. Do hrnce či pánve přidáme olej s máslem, po nahřátí přidejte šalotku a o trochu déle  česnek, lehce opečeme.
  3. Přidejte rýži a promíchejte s cibulí a česnekem, nechte rýži chvíli osmahnout za stálého míchání.
  4. Přilijte bílé víno a nechte vařit, dokud se víno nevyvaří. (stále míchat od spoda hrnce)
  5. Poté postupně přilévejte zeleninový vývar, přibližně 1 hrnek najednou, a vařte za občasného míchání. Poté přidejte jeden pytlíček šafránu. Postupně přilévejte vývar.
  6. Vařte, dokud rýže nezměkne (cca na 75%) a risotto nezíská krémovou konzistenci.
  7. 75%, protože se bude vařit ještě dále, než přidáte zbytek ingrediencí, jinak by jste rýži rozvařili.
  8. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán, dochuťte solí a pepřem podle chuti. (pokud chcete risotto ještě krémovější, přidejte 2-3 lžíce Crème fraîche)
  9. Na závěr si nakrájíme sušené rajčata a dozdobíme rissoto rukolou, parmazánem, bazalkovým pestem, rajčaty a pokapeme česnekovým olejem. Podávejte ihned Buon appetito!🇮🇹

K tomuto receptu doporučujeme párovat něco suššího s dobrou kyselinkou, jako je Pinot Grigio nebo Nebbiolo.

Zpět na blog