Ochutnejte naše luxusní šafránové risotto se sušenými rajčaty a pestem – výjimečný gurmánský zážitek, který probudí vaše chuťové buňky!🇮🇹 Spojení krémového risotta s jemnu chutí šafránu, výraznými sušenými rajčaty a aromatickým pestem vytvoří symfonii chutí, které si zamilujete.
Ingredience (4 porce):
Na šafránové rissoto budete potřebovat následující suroviny:
- 250 g risotto rýže
- 2 malé šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g parmezánu
- 50 g másla
- 250ml sklenice bílého vína
- 2-3 lžíce Crème fraîche
- 2 lžičky bazalkového pesta
- 3 sušené rajčata
- sůl a pepř podle chuti
- 2 špetky šafránu
- česnekový olivový olej na pokapání
Recept:
- Nakrájejte šalotku a česnek na drobné kousky.
- Do hrnce či pánve přidáme olej s máslem, po nahřátí přidejte šalotku a o trochu déle česnek, lehce opečeme.
- Přidejte rýži a promíchejte s cibulí a česnekem, nechte rýži chvíli osmahnout za stálého míchání.
- Přilijte bílé víno a nechte vařit, dokud se víno nevyvaří. (stále míchat od spoda hrnce)
- Poté postupně přilévejte zeleninový vývar, přibližně 1 hrnek najednou, a vařte za občasného míchání. Poté přidejte jeden pytlíček šafránu. Postupně přilévejte vývar.
- Vařte, dokud rýže nezměkne (cca na 75%) a risotto nezíská krémovou konzistenci.
- 75%, protože se bude vařit ještě dále, než přidáte zbytek ingrediencí, jinak by jste rýži rozvařili.
- Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán, dochuťte solí a pepřem podle chuti. (pokud chcete risotto ještě krémovější, přidejte 2-3 lžíce Crème fraîche)
- Na závěr si nakrájíme sušené rajčata a dozdobíme rissoto rukolou, parmazánem, bazalkovým pestem, rajčaty a pokapeme česnekovým olejem. Podávejte ihned Buon appetito!🇮🇹
K tomuto receptu doporučujeme párovat něco suššího s dobrou kyselinkou, jako je Pinot Grigio nebo Nebbiolo.